Fafelmérés

Fa állapotfelmérés, műszeres vizsgálat, favédelmi terv.

Minden fát meg lehet menteni, de első a biztonság. Kérjen szakértői véleményt fáiról!

Kapcsolat Logo

Szolgáltatások

Fa állapotfelmérés

Az állapotfelmérés vagy másnéven vizuális vizsgálat minden favizsgálat alapja. Ekkor értékeljük a fa fő részeit, ápoltságát, egészségügyi állapotát és a környezet biztosította lehetőségeket. A legtöbb esetben már a vizuális vizsgálat során fény derül a legfontosabb információkra.

Műszeres vizsgálat

A leggyakrabban használt műszeres vizsgálat az akusztikus tomográf (3D fakopp). Ezzel a törzsön belüli odvasodás, korhadás mérete és helye határozható meg. A vizsgálat a fa keresztmetszetének állapotáról készít színes képet, a hang fában történő terjedési idejének mérésével.

Favédelmi terv

A favédelmi terv a tervezési dokumentáció elengedhetetlen része. Parképítés és kertfelújítás esetén a fa környezetét erősen megváltoztatjuk, ez pedig káros lehet a fa egészségére, ha nincsenek meghatározva a fák védelmét szolgáló szempontok például a favédelmi zónák méretei.

Mikor van szükség favizsgálatra?

Ha az ön tulajdonában álló területen olyan fa található, aminek egészségével, megtarthatóságával kapcsolatban kérdés merül fel.

Ha biztonságosan szeretné megtartani idős fáját, hogy a következő generációk is élvezhessék pozitív hatásait.

Ha szeretné megtudni milyen beavatkozásra van szüksége fájának.

Rólam

Müller Gergely

Minősített favizsgáló / Geográfus

Diplomámat a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Természettudományi Karon szereztem. Itt találkoztam először a természet holisztikus szemléletmódjával, melyben egy nagy, oszthatatlan egységként vizsgáljuk a természetet és hatásait.

2015-óta foglalkozom közterületen álló fák vizsgálatával, fakataszterbe rögzítésével. Ezalatt az időszak alatt végeztem el a geográfus mesterképzést az Eszterházy Károly Egyetemen, majd favizsgáló és faápoló szakmérnök képzettséget szereztem.

Célom a fákról megszerzett tapasztalataim és szemléletmódom átadása, hogy egy biztonságos, zöld, fákkal szegélyezett környezetben élhessünk mi és a jövő generációi.

Tapasztalatok

Több mint

32.000+

kataszterbe vételezett fa

Több mint

1000+

műszeres vizsgálat

Több mint

600+

szakértői vélemény

Árak

Egy fa vizsgálata, ha szükséges műszeres vizsgálattal (Fakopp 3D) együtt 24.500 Ft

Több mint két fa vizsgálatának esetén kérjen egyedi árajánlatot.

Kiszállási költség Budapest III. kerültben 6.500 Ft, Budapest többi kerületében 10.000 Ft.

Magyarországon belül bárhol, Budapest centrumtól számított 300 Ft/km.

Kapcsolat

Telefon: +3630 571 7909

Email: muller.gyorgy.gergely@gmail.com

Kérjen árajánlatot emailben a muller.gyorgy.gergely@gmail.com emailcímről vagy írja meg kérdését itt. Kérem az elérhetőség rubrikába emailcímét minden esetben adja meg.

Üzenet: